Sommarens program på de kungliga slotten

Sommaren 2022 har vi glädjen att hålla samtliga kungliga besöksmål öppna för säsongen. Välkommen till tio kungliga slott med tillhörande museer, kapell, butiker, kaféer och inte minst parker!

Drottningholms slott.

Drottningholms slott. Foto: Gomer Swahn/Kungligaslotten.se

Gör en utflykt till de kungliga slotten och besök platserna som varit centrala i vår kungliga historia. Slotten inrymmer fyrahundra år av konst och historia, och några av landets bäst bevarade interiörer.

Kungliga slottet, Drottningholms slott och Gripsholms slott är öppna året om, och dagligen under sommarsäsongen. På Kungliga slottet öppnar Gustav III:s antikmuseum på sommaren.

Under sommarmånaderna öppnar också de kungliga lustslotten; Kina slott i Drottningholms slottspark, Gustav III:s paviljong i Hagaparken, Rosendals slott på Djurgården, Ulriksdals slott i Solna, Rosersbergs slott nära Sigtuna, Tullgarns slott nära Trosa och Strömsholms slott nära Västerås.

Även Riddarholmskyrkan – Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka – är öppen under sommarhalvåret.

Passa på att flanera i de vidsträckta slottsparkerna, besök våra slottsbutiker och koppla av i våra slottskaféer.

Läs Kungliga slottens sommartidning med reportage och artiklar om kulturarvet och sommarens aktuella händelser. Klicka på bilden för digital version.

Läs Kungliga slottens sommartidning med reportage och artiklar om kulturarvet och sommarens aktuella händelser. Klicka på bilden för digital version.

På sommaren öppnar de kungliga lustslotten, med unikt bevarade samlingar och inredningar. Se konst från fyra sekel och följ stilhistorien från renässans, barock och rokoko till empire, gustavianskt och 1800-tal.

På sommaren öppnar de kungliga lustslotten, med unikt bevarade samlingar och inredningar. Se konst från fyra sekel och följ stilhistorien från renässans, barock och rokoko till empire, gustavianskt och 1800-tal. Foto: Sanna Argus Tirén/Kungligaslotten.se

De kungliga slottsparkerna är öppna dygnet runt. Även parkerna visar konst och stilhistoria från olika parkideal. Till flera av parkerna finns appen 'Kungliga promenader' som guidar dig gratis.

De kungliga slottsparkerna är öppna dygnet runt. Även parkerna visar konst och stilhistoria från olika parkideal. Till flera av parkerna finns appen 'Kungliga promenader' som guidar dig gratis. Foto: Raphael Stecksén/Kungligaslotten.se

Läs mer om slotten och deras öppettider på Kungligaslotten.se.

Läs mer om slotten och deras öppettider på Kungligaslotten.se. Foto: Gomer Swahn/Kungligaslotten.se

Kungliga slottet

Besök de kungliga slotten

Tio kungliga slott med museer, kyrkor, parker, butiker, kaféer och ett hovstall. Fyra sekel av konst och historia. Besök Kungliga slottens webbplats för att läsa om respektive besöksmål, se öppettider och köpa biljetter.