Kronprinsessparet gjorde virtuellt besök på Getinge

Fredagen den 3 april gjorde Kronprinsessan och Prins Daniel ett virtuellt besök på medicinteknikföretaget Getinge för att få information om hur företaget ställt om delar av sin produktion i och med det nya coronaviruset.

Kronprinsessparet gjorde i dag från Haga slott ett virtuellt besök på medicinteknikföretaget Getinge.

Kronprinsessparet gjorde i dag från Haga slott ett virtuellt besök på medicinteknikföretaget Getinge. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Från Haga slott genomförde Kronprinsessan och Prins Daniel i dag ett virtuellt besök på Getinge. Företaget som funnits sedan 1904 är ett av de världsledande företagen inom medicinteknik och producerar bland annat ventilatorer.

Getinges verkställande direktör Mattias Perjos och Elin Frostehav, chef för produktområdet Critical Care, informerade bland annat om hur företaget ställt om för att klara av att kunna producera och leverera respiratorer till hela världen.

Via surfplatta fick Kronprinsessparet se hur Getinge producerar ventilatorer i anläggningen i Solna.

Via surfplatta fick Kronprinsessparet se hur Getinge producerar ventilatorer i anläggningen i Solna. Foto: Michael Campanella/SPA

Sedan covid-19-pandemins utbrott har Getinges fabrik i Solna ökat produktionskapaciteten för ventilatorer med 60 % för att stötta intensivvårdsavdelningar globalt.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.