Kronprinsessan volontärarbetade på Stockholms Stadsmission

Måndagen den 30 mars besökte Kronprinsessan Stockholms Stadsmission på Mariatorget för att hjälpa till att göra matlådor till människor i hemlöshet och utsatthet.

Kronprinsessan besökte under måndagen Stockholms Stadsmission och hjälpte till att göra matlådor.

Kronprinsessan besökte under måndagen Stockholms Stadsmission och hjälpte till att göra matlådor. Foto: Anna Z Ek/Stockholms Stadsmission

Varje vardag delar Stockholms Stadsmissions mötesplats St Paul ut matlådor till människor i hemlöshet eller ekonomisk utsatthet.

Många av Stadsmissionens volontärer är äldre och själva i riskgrupp och kan därför inte hjälpa verksamheten just nu. Kronprinsessan begav sig därför till Stadsmissionen för att hjälpa till.

Matlådorna delas ut på plats eller levereras till personer som med anledning av covid-19 inte längre kan komma till St Paul.

Kronprinsessan Victoria under volontärarbetet på Stockholms stadsmission.

Foto: Anna Z Ek/Stockholms Stadsmission

Jag känner som så många andra i samhället att jag vill göra något och då känns det bra att få vara här med er i dag. Det är viktigt att vi som har möjlighet försöker bidra och hjälpa till på de sätt vi kan. Vi kan tillsammans göra skillnad.

H.K.H. Kronprinsessan

Kronprinsessan hjälpte till att göra och packa matlådor, som sedan delades ut på St Paul samt levererades till personer som med anledning av covid-19 inte längre kan komma till St Paul.

Kronprinsessan hjälpte till att göra och packa matlådor, som sedan delades ut på St Paul samt levererades till personer som med anledning av covid-19 inte längre kan komma till St Paul. Foto: Anna Z Ek/Stockholms Stadsmission

Kronprinsessan är beskyddare för Stockholms Stadsmission sedan 2010.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.