Kronprinsessparet besökte Regionala särskilda sjukvårdsledningen

Onsdagen den 25 mars besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) inom Region Stockholm.

Kronprinsessparet på besök hos Region Stockholm.

Kronprinsessparet på besök hos Region Stockholm. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Regional särskild sjukvårdsledning, RSSL, samordnar och leder tillsammans med Smittskydd Stockholm hela hälso- och sjukvårdssystemet i insatsen att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19.

Ett stort antal personer arbetar med att insatsleda samt ställa om hälso- och sjukvårdssystemet för att kunna omhänderta de drabbade av sjukdomen covid-19 samt övriga som är i behov av akutsjukvård.

Under besöket fick Kronprinsessparet bland annat träffa representanter från regionens ledning, personer ur den stab som arbetar med covid-19 samt smittskyddsläkare.

Kronprinsessparet i samtal med Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson

Kronprinsessparet i samtal med Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk

Till toppen