Kronprinsessparet kontaktar organisationer och företag

Måndagen den 23 mars, fortsatte Kronprinsessan och Prins Daniel att från Haga slott kontakta organisationer och företag som berörs av coronakrisen.

Kronprinsessparet i videosamtal

Kronprinsessparet i videosamtal. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Såväl privat, offentlig som ideell sektor påverkas av coronakrisen. Runtom i Sverige arbetar människor dag och natt för att vårda sjuka och minska smittspridningen. Många känner oro för framtiden, blandat med oro för nära och kära.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Under förra veckan började Kronprinsessan och Prins Daniel att ringa runt till ett stort antal svenska organisationer och företag för att informera sig om läget. Under telefon- och videosamtalen, som fortsatte under gårdagen, framför Kronprinsessparet samtidigt sina hälsningar till alla de medarbetare och medlemmar som berörs av coronakrisen – och som bidrar med viktiga insatser för att mildra dess effekter.

Kronprinsessan fortsatte under måndagen sina samtal till organisationer och företag.

Kronprinsessan fortsatte under måndagen sina samtal till organisationer och företag. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.