Prinsessan Sofia vid rikskonferens om ungas möjlighet till inflytande

Onsdagen den 27 november närvarade Prinsessan Sofia vid en rikskonferens som arrangerades av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Prinsessan Sofia anländer till konferensen.

Prinsessan Sofia anländer till konferensen. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Rikskonferensen arrangeras årligen sedan 90-talet och årets tema var ungas möjlighet till inflytande. På plats fanns 800 deltagare och syftet med konferensen var att sprida kunskap, ge möjlighet till erfarenhetsutbyten och inspirera till initiativ för att förbättra ungas sociala inkludering och möjlighet till inflytande.

En av de frågor som lyftes under konferensen var näthat mot unga som engagerar sig i viktiga samhällsfrågor. På plats för att samtala om det fanns bland andra klimatrörelsen Fridays for future och Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse som informerade om kampanjen ”Nej till näthat”.