Kungen vid Sportfiskarnas 100-årsjubileum

Onsdagen den 27 november närvarade Kungen vid Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbunds 100-årsjubileum.

Kungen håller tal på Sportfiskarnas 100-årsjubileum.

Kungen håller tal på Sportfiskarnas 100-årsjubileum. Foto: Emma Lindgren/Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund

Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund (Sportfiskarna) bildades för 100 år sedan med syfte att arbetar för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Sportfiskarna organiserar i dag fler än 60 000 sportfiskare i Sverige.

Seminarium om fiske

Vid 100-årsjubileet arrangerades ett seminarium på Hotell Anglais i Stockholm om hållbart fiske, friska vatten och friluftslivet. På plats fanns riksdagsledamöter, regering- och myndighetsföreträdare, näringslivsrepresentanter, sportfiskebranschen och den ideella sektorn.

Vid den efterföljande middagen höll Kungen ett tal:

En känsla, som jag tror att många härinne delar, är att sportfiske är mer än bara en hobby. Åtminstone blir det lätt så med tiden. Det går nästan inte att vara sportfiskare utan att bli intresserad av allt det där som finns runt fisken: Vatten- och miljöfrågor. Fiskevård. Arbetstillfällen. En hållbar utveckling av landsbygden."

H.M. Konungen