Prins Daniel delade ut pris till svenska exportföretag

Torsdagen den 17 oktober delade Prins Daniel ut utmärkelsen Export Hermes.

Prins Daniel tillsammans med pristagarna från Nord-Lock Group.

Prins Daniel tillsammans med pristagarna från Nord-Lock Group. Foto: Niklas Palmklint

Utmärkelsen utses av stiftelsen Fonden för exportutveckling och delas ut till svenska företag som har uppvisat mycket bra exportresultat. Årets vinnare blev Nord-Lock Group som tillverkar en produkt som hindrar skruvar att lossna vid till exempel vibrationer.

Juryns motivering:

”Nord-Lock Group har en vibrerande företagshistoria som krävt både uthållighet och innovationer för att bli det framgångsrika exportföretag som i det fördolda håller ihop mycket av vad ett modernt samhälle vilar på”

Prins Daniel delade även ut pris för årets Upcoming Star som blev Re:newcell AB som skapat en kemisk återvinningsprocess för att bryta ned textilavfall till biologiskt nedbrytningsbar massa.

Prins Daniel tillsammans med representanter från Re:newcell AB.

Prins Daniel tillsammans med representanter från Re:newcell AB. Foto: Niklas Palmklint

Utmärkelsen delades ut i samband med Tendensdagen och Sveriges Marknadsförbunds 100-årsjubileum på Musikaliska i Stockholm.

Export Hermes

Utmärkelsen Export Hermes består av en statyett i brons gjord av konstnären Thomas Qvarsebo och ett diplom framställt av Ann-Catrine Sandäng. Genom åren har över 50 framgångsrika svenska exportföretag fått ta emot priset.