Kronprinsessparet träffade expertråd och ungdomsråd

Tisdagen den 15 oktober träffade Kronprinsessparet deltagarna i expertrådet och ungdomsrådet för Kronprinsessparets stiftelse.

Kronprinsessan tackar Lulia Sium för sin medverkan i ungdomsrådet.

Kronprinsessan tackar Lulia Sium för sin medverkan i ungdomsrådet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessparets stiftelse stöttar organisationer som jobbar för att främja god hälsa och motverka utanförskap hos barn och ungdomar.

För att säkerställa att de projekt som stiftelsen stödjer effektivt förbättrar hälsa och gemenskap har stiftelsen ett expertråd. Deltagarna agerar rådgivare, bedömer och prioriterar mellan ansökningarna.

Nytt för i år är att stiftelsen har engagerat fem niondeklassare från Skarpatorpskolan i Skarpnäck till ett ungdomsråd. De har diskuterat och bedömt de ansökningar som kommit in till stiftelsen och gav under ett möte med Kronprinsessan, Prins Daniel och expertrådet sin syn på fördelar och nackdelar i ansökningar.

Experterna och ungdomsrådet arbetar ideellt med att stödja stiftelsen.

Kronprinsessparet tillsammans med ungdomsrådet Amah Gilmore, Zakarias Nellbrandt Wikström, Lulia Sium, Aleksandar Djajic och Jenny Jansson, lärare.

Kronprinsessparet tillsammans med ungdomsrådet Amah Gilmore, Zakarias Nellbrandt Wikström, Lulia Sium, Aleksandar Djajic och Jenny Jansson, lärare. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessparet och stiftelsen och expertrådet, fr.v. Elin Annwall, Ahmed Abdirahman, Anders Kassman, Pernilla Bard, Marika Markovits, Nahal Illerstig, Lena Green och Johan Oljeqvist.

Kronprinsessparet och stiftelsen och expertrådet, fr.v. Elin Annwall, Ahmed Abdirahman, Anders Kassman, Pernilla Bard, Marika Markovits, Nahal Illerstig, Lena Green och Johan Oljeqvist. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessparets stiftelse

Kronprinsessparet skapade stiftelsen för att möjliggöra för barn och unga i Sverige att få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro. Kronprinsessparets stiftelse belyser, finansierar och initierar viktiga initiativ som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

År 2016 initierade stiftelsen initiativet Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.