Prins Daniel delade ut pris till Årets företagare 2019

Fredagen den 11 oktober närvarade Prins Daniel vid utdelningen av priset Årets företagare 2019 i Stockholms stadshus.

Prins Daniel vid prisutdelningen i Stockholms stadshus.

Prins Daniel vid prisutdelningen i Stockholms stadshus. Foto: Emma Ekstrand

Årets Företagare och Årets Unga Företagare utses av organisationen Företagarna och utdelningen sker varje år i oktober i Stockholms stadshus.

Årets företagare

Vid ceremonin delade Prins Daniel ut Årets Företagare till Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson som driver Göteborgsföretaget Cellink.

Juryns motivering:

"Årets vinnare är en ren förebildssaga som förflyttat gränsen för vad som är möjligt. Ett innovationsföretag som står bakom både hårdvara och förbrukningsmaterial för att rekonstruera sådant man tidigare fått be till högre makter om. Dessa företagare lämnar juryn mållösa - och vi är säkra på att detta bara är början för företaget som skriver ut reservdelar till kroppen! Not even the sky is the limit för årets vinnare och Årets Företagare i Sverige 2019."

Årets unga företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare gick till Louise Sköld från Västerås som driver Hairtalk.

Juryns motivering:

Med förmågan att vända en stor motgång till sin största styrka har företagaren lyckats bryta mark i en konkurrensutsatt bransch och krossa allt motstånd. Ett stjärnskott som inte bara tagit juryn med storm – utan också fått omsättningen att rusa i höjden.