Prins Daniel tog emot Prins Constantijn av Nederländerna

Den 27–28 maj tog Prins Daniel emot Prins Constantijn av Nederländerna för ett besök i Stockholm på tema entreprenör­skap.

Prins Daniel tog emot Prins Constantijn av Nederländerna och för ett besök med temat entreprenörskap.

Prins Daniel tog emot Prins Constantijn av Nederländerna och för ett besök med temat entreprenörskap. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Prinsarna är båda fokuserade på entreprenörskap och företagande i sina respektive hemländer. I Nederländerna är Prins Constantijn särskilt sändebud för StartupDelta, en organisation för främjande av startupföretagande. I Sverige har Prins Daniel tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien initierat Prins Daniels Fellowship för att inspirera unga till entreprenörskap samt stötta unga entreprenörer.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Norrsken House

Under måndagen besökte Prinsarna bland annat Norrsken House, en icke-vinstdrivande stiftelse som syftar till att stödja företag och organisationer som väntas kunna ha en positiv inverkan på samhället. Under besöket presenterade Niklas Adalberth, Erik Engellau-Nilsson och Maria Björholt verksamheten i Norrsken House. Prinsarna träffade också några av de startup-företag som är medlemmar i huset.

Spotify och EQT

Under eftermiddagen åkte delegationen därefter till Spotify där Martin Lorentzon berättade om företagets verksamhet.

På Spotifys huvudkontor i Stockholm.

På Spotifys huvudkontor i Stockholm. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Dagen avslutades på EQT Ventures där Hjalmar Winbladh, Anton Ask Åström och Ashley Lundström bland annat diskuterade likheter och olikheter för startup-företag i Nederländerna och Sverige.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Northzone och Epicenter

Tisdagen inleddes med ett besök på riskkapitalbolaget Northzone där delegationen tillsammans med Jessica Schultz, Pär-Jörgen Pärsson och Michiel Kotting diskuterade hur man i Sverige byggt ett av de främsta startup-ekosystemen i världen. Avslutningsvis fick företagen NA-KD, Anyfin, Kitab Sawati och Matsmart – vilka Northzone investerat i – presentera sina respektive produkter.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

På Epicenter, ett innovationshus för digitala företag, togs Prinsarna därefter emot av Patrick Mesterson. Delegationen gavs en tur i huset och fick möjlighet att träffa flera av medlemmarna. Efter en arbetslunch följde ett seminarium om digitala möjligheter för svenska och nederländska företag.

Prins Daniel vid besöket på Epicenter.

Prins Daniel vid besöket på Epicenter. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dagen, och besöket, avslutades under tisdagens eftermiddag på Hyper Island. Hyper Island är ett svenskt utbildningsbolag, en näringslivsanpassad yrkeshögskola, specialiserad på digitala och interaktiva medier. Under besöket presenterades skolans arbete av Sofia Wingren och Christina Andersson.

Besök på yrkeshögskolan Hyper Island.

Besök på yrkeshögskolan Hyper Island. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Prins Daniel var inbjuden till Nederländerna år 2018 för ett besök på entreprenörskapstemat och har nu bjudit in Prins Constantijn för ett liknande besök i Sverige.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Till toppen