Prins Carl Philip delade ut Swedish Arts and Business Awards

Måndagen den 27 maj delade Prins Carl Philip ut Swedish Arts and Business Awards vid en ceremoni på Nobelmuseet i Stockholm.

Prins Carl Philip tillsammans med representanter för vinnaren Vandalorum/Värnamo.

Prins Carl Philip tillsammans med representanter för vinnaren Vandalorum/Värnamo. Foto: Jonas Borg

Måndagen den 27 maj delade Prins Carl Philip ut Swedish Arts and Business Awards vid en ceremoni på Nobelmuseet i Stockholm.

Prinsen hälsades välkommen av Magnus Lagerkvist, ordförande i Kultur & Näringsliv, samt Ywonne Lagerkvist, CFO Kultur & Näringsliv.

Därefter fick Prinsen en presentation av Nobelmuseets utställning om Martin Luther King Jr av museichef Erika Lanner.

Under middagen presenterades de tre nominerade till 2019 års Swedish Arts and Businesss Awards:

  • Göteborgs symfoniker/Stendahls AB
  • Mölndals stadsmuseum/Citycon
  • Vandalorum/Värnamo

Prinsen öppnade kuvertet och presenterade vinnaren Vandalorum/Värnamo och Magnus Lagerkvist läste upp motiveringen:

Vandalorum i Värnamo har blivit en samlingsplats för konst och design i tre smålandslän men även på en nationell nivå. Med en unik finansieringsmodell har det lokala och regionala näringslivet i exceptionellt hög grad bidragit till ekonomi och utveckling för Vandalorum.

Den nu klara och ibruktagna Etapp 2 med nya byggnader och utvidgad programverksam­het förstärker Vandalorums roll som ett centrum för konst och design. Allt i syfte att stärka kreativiteten; något som är nödvändigt för företagens långsiktiga överlevnad. Vandalorum är en tydlig illustration till hur samarbete mellan kultur och näringsliv stärker båda parter.

Därefter delade Prinsen ut diplom och blommor till representanter för vinnaren.

Om Kultur & Näringsliv

Kultur & Näringsliv är en medlemsförening som verkar för affärsmässigt grundade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga. Föreningen startades 1988 på initiativ av dåvarande Industriförbundet som ett sätt för näringslivet att närma sig kulturen, och sedan dess har föreningen utvecklats till att idag arbeta med och verka för affärsmässigt grundade samarbeten parterna emellan.

Kultur & Näringsliv delar årligen ut Swedish Arts & Businesss Awards för bästa samarbetet mellan kultur och näringsliv under det gångna året.