Kronprinsessparet besökte The Good Talents i Botkyrka

Tisdagen den 2 april besökte Kronprinsessan och Prins Daniel projektet The Good Talents som erbjuder ungdomar utbildning och workshops i ledarskap och entreprenörskap.

Kronprinsessan med Faraz Hassas, programansvarig i Botkyrka, och Sarah Sallami, praktikant för partnerskapsutveckling.

Kronprinsessan med Faraz Hassas, programansvarig i Botkyrka, och Sarah Sallami, praktikant för partnerskapsutveckling. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessparet hälsades välkomna av Sandra Kinnaman Nordström och Gayathri Rathinavelu som är grundare till The Good Talents. De startade konceptet 2012 eftersom de såg ett behov av att stärka ungdomar och ge dem verktyg att driva positiva förändringsprocesser i sina liv och i samhället.

Gayathri Rathinavelu, medgrundare och styrelseordförande i The Good Talents.

Gayathri Rathinavelu, medgrundare och styrelseordförande i The Good Talents. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

I dag finns The Good Talents i Botkyrka och Nacka och erbjuder sedan 2014 ett ettårigt utvecklingsprogram som totalt cirka 240 ungdomar har gått. I programmet ingår fyra utbildningshelger där ungdomar får kunskap och verktyg att genomföra en samhällsförändrande idé. Därefter får de delta i en tävling och presentera sina idéer inför en jury. Som vidareutveckling får ungdomarna en mentor från näringslivet, civilsamhället eller offentlig sektor som stöttar dem för att utveckla sina idéer under ytterligare en termin.

På somrarna erbjuder The Good Talents även cirka 20 sommarjobb som ungdomar själva skapar. Under ett antal sommarveckor får deltagarna coachning och stöd att utveckla och genomföra sin idé som sitt sommarjobb.

Prins Daniel lyssnar till Amin Hammami och Helin Agrali som båda gått The Good Talents utvecklingsprogram.

Prins Daniel lyssnar till Amin Hammami och Helin Agrali som båda gått The Good Talents utvecklingsprogram. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under besöket fick Kronprinsessparet även träffa och samtala med åtta ungdomar som gått det ettåriga utvecklingsprogrammet. De berättade om sina bakgrunder, vad de gör i dag och på vilket sätt The Good Talent utvecklat dem.

The Good Talents är ett av de projekt som Kronprinsessparets stiftelse stöttar och ger anslag till.

Kronprinsessparet tillsammans med deltagare på The Good Talents i Botkyrka.

Kronprinsessparet tillsammans med deltagare på The Good Talents i Botkyrka. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna