Drottningen delade ut Queen Silvia Nursing Award

Tisdagen den 2 april delade Drottningen ut ”Queen Silvia Nursing Award” till fyra sjuksköterskestudenter som bidragit med innovativa idéer som främjar vård av äldre och personer med demenssjukdom.

Drottningen tillsammans med stipendiaterna som fick ta emot Queen Silvia Nursing Award.

Drottningen tillsammans med stipendiaterna som fick ta emot Queen Silvia Nursing Award. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Drottningen höll ett tal i samband med stipendieutdelningen i Bernadottebiblioteket.

Drottningen höll ett tal i samband med stipendieutdelningen i Bernadottebiblioteket. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Årets stipendiater var Sara Nyström från Linköpings Universitet i Sverige, Maiju Björkqvist från Vaasa University of Applied Sciences i Finland, Paulina Pergoł från Medical University of Warsaw i Polen och Annette Löser från Medicampus in Chemnitz i Tyskland.

I sitt tal sa Drottningen:

Jag hoppas att denna utmärkelse kan vara en inspiration för sjuksköterskestuderande, ett sätt att motivera er och era kamrater att se potentialen inom dessa områden och – viktigast av allt – er egen potential att göra skillnad för några av de mest utsatta människorna i vårt samhälle.

H.M. Drottningen

Efter stipendieutdelningen höll stipendiaterna varsitt anförande.

Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award instiftades med anledning av Drottningens 70-årsdag den 23 december 2013 med syfte att skapa förutsättningar för en varaktig positiv förändring inom vård och omsorg med fokus på äldre.

Förutom prissumman på 50.000 kronor ingår en sex månaders individuellt utformad praktikperiod.

Läs mer om Queen Silvia Nursing Award