Prins Carl Philip delade ut pris på Food Tech

Måndagen den 18 mars besökte Prins Carl Philip Food Tech 2019 i Örebro.

Prins Carl Philip tillsammans med Björn Lagerman från Beescanning som vann första pris på Food Tech och Annika Grälls från Alfred Nobel Science Park som var med och arrangerade

Prins Carl Philip tillsammans med Björn Lagerman från Beescanning som vann första pris på Food Tech och Annika Grälls från Alfred Nobel Science Park som var med och arrangerade Food Tech. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Food Tech är en konferens för bolag som arbetar med att ta fram mat med hjälp av nya matkällor och tekniska lösningar. På plats fanns även makthavare och investerare för att diskutera framtiden och byta idéer med bolagen.

Under konferensen hölls flera föreläsningar och sex nystartade bolag inom ”food tech” presenterade sina verksamhetsidéer i en pitchtävling. Vinnare blev bolaget Beescanning som tagit fram en app som kan upptäcka om en bikupa smittats av det skadliga kvalstret Varroa.

Priset delades ut av Prins Carl Philip som även gjorde en kort intervju på scen om sitt matintresse och upplevelse av konferensen.

Fakta

Prins Carl Philip har ett stort matintresse och stödjer svensk mat och matkultur. Prinsen är beskyddare och sitter i juryn för Årets Kock och är också engagerad i Svenska Bocuse d'Or Akademien.