Kronprinsessparet besökte Fryshuset

Torsdagen den 21 februari besökte Kronprinsessparet Fryshuset för att få en uppdatering om Fryshusets verksamhet

Kronprinsessparet tillsamman med högstadieelever från Fryshusets grundskola.

Kronprinsessparet tillsamman med högstadieelever från Fryshusets grundskola. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Kronprinsessparet hälsar på Fryshusets VD, Johan Oljequist och chefen för Fryshuset i Stockholm Anja Frey.

Kronprinsessparet hälsar på Fryshusets VD, Johan Oljequist och chefen för Fryshuset i Stockholm Anja Frey. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Fryshuset är en ideell internationell organisation som är religiöst och politiskt obunden. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete.

Vid ankomsten togs Kronprinsessparet emot av Johan Oljequist, VD, Anja Frey, chef för Fryshuset i Stockholm och Martin Dworén, seniorkonsult. I Fryshusets foajé fick Kronprinsessparet se en dansuppvisning av grundskoleelever och möjlighet att samtala med några av ungdomarna.

Barnen från Fryshusets grundskola berättar för Kronprinsessparet om hur skolan låter eleverna utveckla sina passioner.

Barnen från Fryshusets grundskola berättar för Kronprinsessparet om hur skolan låter eleverna utveckla sina passioner. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under besöket fick Kronprinsessparet veta mer om Fryshusets arbete med ungdomar i utsatta områden och Avhoppar­verksamheten där organisationen hjälper människor som vill bryta en kriminell livsstil.

De fick också information om de nya verksamheterna ungdomar.se och We Change, samt Fryshusets internationella arbete med Peace Leaders.