Prins Carl Philip på Bocuse d'Or 2019 i Lyon
Onsdagen den 30 januari närvarade Prins Carl Philip vid kocktävlingen Bocuse d'Or som hölls i Lyon i Frankrike. För Sverige tävlade i år Sebastian Gibrand.
Finalen i Bocuse d’Or ägde rum i SIRHA-mässan i Lyon, Frankrike där Prinsen togs emot av Fredrik Eriksson och Patric Sjöberg från Gastronomi Sverige.
Sverige representerades av Sebastian Gibrand och hans team Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt och Henrik Norström som slutade på silverplats efter det vinnande danska laget. Norges lag kom på tredje plats.
De två svenska tävlingsrätterna bestod av Chartreuse med purjolök, jordärtskocka, gurka och krämiga skaldjur med tillhörande creme på ostron och persilja samt en sås på musslor och vitvin. Den andra tävlingsrätten, som serverades på ett ståtligt fat inspirerat av Nobelfesten, bestod bland annat av ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, brässerat shortrib på kalv, variation av svamp samt tartelette av örter och kronärtskocka med vintergrönt.
De båda rätterna som ledde till silvermedaljen tillagades på 5 timmar och 35 minuter och presenterades för en jury om tolv personer för respektive rätt.
Under besöket besökte Prinsen Visit Swedens monter på mässan och närvarade även vid prisutdelningen.
Om Bocuse d'Or
Bocuse d’Or har sedan starten 1987 utvecklats till att bli världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Tävlingen är döpt efter sin upphovsman Paul Bocuse, en av världens mest berömda kockar.