Prins Daniel besökte Handelshögskolans Business Lab

Fredagen den 11 januari besökte Prins Daniel Handelshögskolans Business Lab i Stockholm. På plats fick Prinsen en presentation av Business Lab och deras satsning på innovation och entreprenörskap.

Prins Daniel välkomnas till Handelshögskolans Business Lab av rektor Lars Strannegård.

Prins Daniel välkomnas till Handelshögskolans Business Lab av rektor Lars Strannegård. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Handelshögskolans Business Lab ger stöd till studenter, alumner och lärare på skolan som vill förverkliga en affärsidé. De som blir antagna till Business Lab får ta del av ett program som ger stöd från personer inom juridik, ekonomi, försäljning, strategi och teknik. Dessutom får de nystartade företagen kontor på labbet i åtta månader vilket ger dem möjlighet att nätverka med varandra.

Under besöket fick Prins Daniel en presentation av verksamheten och träffa tolv nystartade företag som just nu får stöd av Business Lab.

Prins Daniel på Handelshögskolans Business Lab.

Prins Daniel på Handelshögskolans Business Lab. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft