Prins Daniel med En Frisk Generation i Fisksätra

Onsdagen den 12 december besökte Prins Daniel Fisksätra sporthall för att träffa barn, ungdomar och föräldrar som deltog i En Frisk Generations aktivitet.

Prins Daniel tillsammans med barnen i Fisksätra sporthall.

Prins Daniel tillsammans med barnen i Fisksätra sporthall. Foto: Pelle T Nilsson

Under besöket deltog Prinsen tillsammans med barn, ungdomar och föräldrar i aktiviteterna som bestod av friidrottsövningar och ”flaggan” – en lek där ett lag tävlar mot det andra för att samla skatter.

Foto: Pelle T Nilsson

Stiftelsen En Frisk Generation

Stiftelsen grundades utifrån idén att bra matvanor och fysisk aktivitet är avgörande för en god hälsa. Eftersom grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. Barn som får uppleva hur roligt det är att röra sig kommer att fortsätta med det även senare i livet.

En Frisk Generations uppdrag är att inspirera familjer till en aktiv livsstil för att förebygga fysisk och psykosocial ohälsa. Alla aktiviteter ska präglas av energi, glädje och engagemang. En Frisk Generation har ett varierat kostnadsfritt utbud av olika sporter och friluftsaktiviteter och har som mål att barn och vuxna ska hitta aktiviteter som de vill fortsätta med när de lämnar stiftelsen. Att i tidig ålder investera i barns hälsa är att investera i Sveriges framtid.

Till toppen