Sveriges Kungahus

Intervju med Prinsessan Madeleine inför bröllopet

Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Borg/Kungahuset.se

Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Borg/Kungahuset.se

Lördagen den 8 juni vigs Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Intervjun gjordes i mars 2013.
Det är knappt 4 månader till bröllopet i Slottskyrkan den 8 juni. Hur ser planeringen ut?
— Tänk att det är mindre än 4 månader kvar! Tiden går fort när man har roligt. Vi planerar för fullt. Trots att jag befinner mig i New York och arbetar för Childhood så går planeringen jättebra. Vi får fantastisk hjälp hemifrån och stödet från våra familjer underlättar väldigt mycket för både mig och Chris.

Ett bröllop kräver mycket planering och ett kungligt bröllop desto mer - vilka personer har Prinsessparet som stöd i planeringen?
— När ett bröllop planeras så är det många som är inblandade och som lägger ner både tid och energi. Vi vill inte nämna enskilda personer utan det är ett lagarbete och det är flera som är engagerade. Vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi får!

Christopher O'Neill är både amerikansk och brittisk medborgare, kommer det att vara till exempel bestman och brudtärnor på bröllopet som i Storbritannien och USA?
— Ja och nej. Chris kommer att ha en bestman vid sin sida men jag kommer inte att ha brudtärnor. Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare.

Kommer bröllopet att sändas i tv?
— Vi vill göra vårt bröllop så tillgängligt som möjligt. Men ett definitivt besked om hur det kommer att sändas är inte riktigt klart än.

Är gästlistan klar?
— Ja, det vågar vi nog säga att den är. Inbjudningskorten kommer att skickas ut före den 1 april så vi har lite tid på oss. Det har varit en svår process då man gärna vill bjuda alla men tyvärr så går ju inte det.

Är det bestämt om det blir ett förmiddags- eller eftermiddagsbröllop?
— Vi kommer att ha ett eftermiddagsbröllop med efterföljande middag.

Var kommer bröllopsmiddagen att hållas?
— Bröllopsmiddagen äger rum ute på Drottningholms slott, vilket jag är mycket glad över. Drottningholms slott betyder mycket för mig eftersom jag föddes och växte upp där.