Inbjudna gäster var representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från Sveriges 21 län samt alla landshövdingar. De cirka 200 gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet och Kronprinsessparet i Lovisa Ulrikas matsal. Middagen intogs i Vita Havet.
Kungen förde landshövding Chris Heister, Stockholms län, till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen VD Maria Hedblom, Skogstekniska Klustret, Västerbottens län.
Drottningen fördes till bordet av landshövding Lars-Erik Lövdén, Hallands län, och hade på sin högra sida Samebyordförande Nicklas Johansson, Tåssåsens sameby, Jämtlands län.
Kronprinsessan fördes till bordet av landshövding Lars Bäckström, Västra Götalands län. På sin högra sida hade Kronprinsessan företagare Göran Hoas, Lilla Bjers odling, Gotlands län.
Prins Daniel förde landshövding Margareta Pålsson, Skåne län, till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel VD Caroline Trege, Drivhuset, Stockholms län.
Gästlistan i sin helhet finns att ladda ner här.
Kryddpepparstekt hjortytterfilé med grönpepparsås, potatisfondant gratinerad med Västerbottenost, råstekt rödkål med sherryvinäger och fänkålscrudité.
Apelsinmousse med krispig nougatbotten och hasselnötsglass med crème fraîche.