Kronprinsessparets bröllop

Lysningsmottagning 30 maj 2010

Statsminister Fredrik Reinfeldt och Talmannen Per Westerberg överlämnade regeringen och riksdagens gåva till Kronprinsessan. Gåvan är en glasservis som formgivits av professor Erika Lagerbielke och handtillverkats av Orrefors i det småländska glasriket. Foto Jonas Ekströmer/Scanpix.

Riksdag och regering var de första att uppvakta Kronprinsessparet. De representerades av talman Per Westerberg med fru Ylwa Westerberg, riksdagsdirektör Anders Forsberg, pressekreterare Sara Hägg, statsminister Fredrik Reinfeldt med fru Filippa Reinfeldt, statssekreterare Gustaf Lind, protokollchef Maria Elgstrand och presschef Roberta Alenius.

Riksdagen och regeringen överlämnade gemensamt en glasservis som formgivits av professor Erika Lagerbielke och handtillverkats av Orrefors Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kronprinsessparet beundrar gåvan från regering och riksdag. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

Därefter kom Kronprinsessparets stiftelse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som representerades av Peggy Bruzelius, Hans Dalborg, Marcus Wallenberg, Jacob Wallenberg, Hans Stråberg, Leif Johansson, Michael Treschow, Lars Idermark och Hans Larsson.