Rikssalen

Bröllopsmiddagen den 19 juni ägde rum i Rikssalen.

Denna sal skapades 1717 av slottsbyggaren Nicodemus Tessin d.y. som Kungliga slottets främsta ceremonirum. Bland alla kungliga högtidsevenemang som hållits här är bröllopsmåltiden för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett av de största.
 

Rosa blomstertavlor i väggarnas blindfönster


Bröllopsmåltiden i Rikssalen blev en blomsterfest, där den strama interiören mjukades upp av blomstertavlor i väggarnas blindfönster. Tavlorna i rosa toner bestod av rosor, hortensia, nejlikor, pioner och rododendron från Sofiero Slottspark.

Löjtnantshjärta, luktärt, daggkåpa, syren och liljekonvalj


Bordens magnifika blomsterarrangemang var grupperade kring prunkande buketter av bland annat löjtnantshjärta, luktärt, daggkåpa, syren och liljekonvalj.

Spegelplatå med rosa blommor


Det 32 meter långa bordet i mitten tillsammans med honnörsbordet under tronhimlen pryddes av en lika lång spegelplatå, upphöjd från bordsytan, där kanterna bestod av olika rosa blommor.

De runda borden var uppbyggda på samma sätt men med en rund spegelplatå. På platåerna grupperades slottets galasilver, kandelabrar, ljusstakar samt blomförsedda vaser och terriner.

Rosa blomstertavlor i väggarnas blindfönster


Bröllopsmåltiden i Rikssalen blir en blomsterfest, där den strama interiören mjukas upp av blomstertavlor i väggarnas blindfönster. Tavlorna i rosa toner består av rosor, hortensia, nejlikor, pioner och rododendron från Sofiero Slottspark.

Löjtnantshjärta, luktärt, daggkåpa, syren och liljekonvalj


Bordens magnifika blomsterarrangemang är grupperade kring prunkande buketter av bland annat löjtnantshjärta, luktärt, daggkåpa, syren och liljekonvalj.

Spegelplatå med rosa blommor


Det 32 meter långa bordet i mitten tillsammans med honnörsbordet under tronhimlen pryds av en lika lång spegelplatå, upphöjd från bordsytan, där kanterna består av olika rosa blommor.

De runda borden är uppbyggda på samma sätt men med en rund spegelplatå. På platåerna grupperas slottets galasilver, kandelabrar, ljusstakar samt blomförsedda vaser och terriner.