Drottningen firades med en festföreställning

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Drottningen anländer till Oscarsteatern. Foto: Kungahuset.se
Torsdagen den 19 december gavs en hyllningsföreställning till Drottningen inför hennes 70-årsdag på Oscarsteatern i Stockholm.
Kvällens artister medverkade för att uppmärksamma Drottningens engagemang för utsatta barn. Lill Lindfors var konferencier och de som uppträdde var Lena Philipsson, Tomas Ledin, Peter Jöback, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Karl Dyall, John Lundvik, Simone Moreno, Poplabbet, BASE23 och Lilla Akademien.

Föreställningen sänds i SVT1 kl 20.00 måndagen den 23 december.
 
Vid föreställningen överlämnades också en nybildad stiftelse till Drottningen, Stiftelsen H.M. Drottning Silvias Stiftelse "Care About The Children". Insamlingen till stiftelsen har pågått under hösten och mött en stor uppslutning. En stor del av näringslivet och många företagsägare som delar och värdesätter Drottningens engagemang för utsatta barn har ställt upp. Även allmänheten har bidragit med värdefullt stöd. Insamlingskommittén har bestått av Olof Stenhammar, Mats Dellham, Karl-Gustaf Piehl och Fredrik Uhrström
 
"Vi som tagit initiativet till Care About the Children vill hylla Drottning Silvia och tacka för allt hon gjort och gör för barn världen över. Vi vill ge henne möjligheten att hjälpa fler och varje bidrag oavsett storlek är välkommet", säger Olof Stenhammar, ordförande i Drottning Silvias Stiftelse "Care about the Children".
 
Stiftelsens ändamål är att ge bidrag till väl definierade svenska och internationella projekt som ger utsatta barn i hela världen möjlighet att känna trygghet och glädje under sin uppväxt.

De som önskar uppvakta Drottningen på födelsedagen ombeds att ha stiftelsen i tankarna.

Läs mer om stiftelsen här. Länk till annan webbplats.