2009-05-07

Lördagen den 6 juni firar Sverige och Stockholm den svenska nationaldagen

Nationaldagsfirandet i Stockholm blir större och större för varje år. Artister på Skeppsbron, barnaktiviteter på Slottet och en massa annat runt om i city och i stadsdelarna.
Just nu pågår febril planering inför Stockholms firande av Sveriges nationaldag. Flaggorna är beställda, scenskissen ligger på bordet och programmet är under utformning.
 
I år kommer de centrala delarna i firandet att vara Skeppsbron och Kungliga Slottet.
 
Öppet Slott är Kungliga Slottets programpunkt för dagen. Temat är Märkesåret 1809 vilket uppmärksammas med både föreläsningar, musik och visningar. Nytt för i år är Öppet Slotts storsatsning på barnaktiviteter. På Inre borggården kommer alla barn att kunna ha roligt med en rad olika programpunkter tillägnade endast dem.
 
- Som representant från Stockholms stad tycker jag att det är fantastiskt roligt att vi firar nationaldagen med så många olika aktörer. För mig är även medborgarskapsceremonin i stadshuset en av de viktigaste händelserna under nationaldagen, då Stockholms tusentals nya svenska medborgare firar sitt medborgarskap i staten Sverige, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).
 
Från en scen placerad i vattnet kommer stockholmare och turister kunna ta del av en mängd artister och uppträdanden. Konserterna sänds av SVT över hela vårt avlånga land.
 
Feststämningen stannar givetvis inte innanför tullarna. Runt om i Stockholms stadsdelar kommer det att bjudas på en uppsjö av aktiviteter.
 
Pressbilder hittar du på www.6juni.stockholm.selänk till annan webbplats
 
Presskontakt Kungliga Slottet
Marianne Bonbeck
+468-402 60 59 // +4670-270 39 98
marianne.bonbeck@royalcourt.se
 
Presskontakt Stockholms stad
Per Björklund
+468-508 31 972 // +4676-12 31 972
per.bjorklund@kultur.stockholm.se
 
Pressekreterare Madeleine Sjöstedt
Simon Rothstein Frankander
+468-50829486 // +4676-8251604
simon.rothstein.frankander@stadshuset.stockholm.se