2019-03-13

Prins Carl Philip besöker Hannovermässan

Den 1–2 april besöker Prins Carl Philip Hannovermässan – världens största industrimässa. Varje år står ett land i särskilt fokus och under 2019 års mässa är det Sverige.

Sverige är partnerland vid mässan i Hannover 31 mars–5 april. Temat för det svenska partnerskapet är Sweden Co-Lab. Namnet syftar till att visa Sverige som ett växthus för samskapande (Co) och innovation (Lab).

Målet med partnerlandssatsningen, som sker i linje med Sveriges exportstrategilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, är att ge svenskt näringsliv hjälp att nå en global publik, främja utländska investeringar till Sverige samt erbjuda en plattform att visa upp idéer, samarbeten, innovativa lösningar och en aktuell bild av landet.

Sveriges export- och investeringsråd, Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, är projektledare och mer än 130 svenska företag, organisationer, universitet, myndigheter, regioner med flera har engagerat sig i satsningen.

Regeringen representeras på mässan av statsminister Stefan Löfven samt statsråden Ibrahim Baylan, Matilda Ernkrans, Ann Linde och Anders Ygeman.

Ur programmet för Prins Carl Philips besök vid Hannovermässan

Måndag 1 april

Executive Lab
Prins Carl Philips besök vid Hannovermässan inleds med att Prinsen närvarar vid ”Executive Lab” och en presentation och rundabordsdiskussion på temat ”The product is dead – long live the product” om digitalisering och samband mellan fysiska produkter, data och tjänster.

Night of Innovation
Under tidig kväll närvarar Prins Carl Philip vid ”Night of Innovation”, ett evenemang där runt 2 000 representanter från näringsliv, forskning och politik förs samman för samtal och förevisningar.

Middag med svenska start up-företag och tyska motparter
Dagen avslutas med en middag, arrangerad av Sveriges ambassad, med svenska start up-företag och tyska motparter.

Tisdag 2 april

Volkswagen
Tisdagen inleds med ett besök till Volkswagen i Wolfsburg tillsammans med företrädare för Scania och runt 30 svenska start up-företag.

Svenska paviljongen
Efter lunch återvänder Prinsen till mässhallarna för att besöka den svenska paviljongen och få en visning. Tisdagens program i paviljongen har temat ”Innovate with us!”.

Rundvandring
Därefter gör Prins Carl Philip en rundvandring på mässan med besök till ett urval av företag, organisationer och andra aktörer i den svenska delegationen.

Galamiddag
Prins Carl Philip avslutar sitt besök till Hannovermässan genom att delta vid mässans stora bankett, Herrenhausen Gala Dinner, på slottet Herrenhausen under värdskap av Niedersachsens regering, tyska industriförbundet BDI och Hannovermässan.

Kontakt

För ackreditering till Hannovermässan:

Hannovermässanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För ytterligare information om H.K.H. Prins Carl Philips medverkan:

Johan Tegel, informationssekreterare, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 64 10
E-post: johan.tegel@royalcourt.se

För ytterligare information om Sveriges deltagande i Hannovermässan:

Elisabeth Somp, kommunikationschef, Business Sweden
Tfn: 08-588 660 62
E-post: elisabeth.somp@business-sweden.se 

För ytterligare information för tysk media:

Carl Michael Gräns, pressråd, Sveriges ambassad i Berlin
Tfn: +49 30 50 50 66 40
E-post: carl-michael.grans@gov.se