Visuell profil för Kronprinsessparets bröllop

Det Kungliga bröllopsåret har börjat.
Redan nu visar vi delar av den profil som kommer att forma det visuella uttrycket i samband med Kronprinsessparets bröllop 19 juni 2010. Designens olika delar kommer på skilda sätt att prägla arrangemang, kommunikation, miljöer med mera i anslutning till det Kungliga bröllopet.

Det visuella huvudtemat utgörs av ett mönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Kung Oskar I och Drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade den nya inredningen, inklusive mönstret. Det ursprungliga mönstret har nu renodlats för att ge ett mer stiliserat intryck. Dessutom förstärks den personliga prägeln av den svenska tronföljarkronan. Stjärnan är en variation på Nordstjärnan, som är en välkänd nationalsymbol.

För att ytterligare skapa ett enhetligt uttryck har en färgskala tagits fram som tar fasta på det svenska, det kungliga och den vackra försommartiden. Det vita utgör dessutom en etablerad och given symbol för bröllop.

Svensk försommarträdgård kommer att bilda utgångspunkt för blomsterarrangemangen, där det vackraste Sverige har att erbjuda under denna årstid lyfts fram.

I samband med det Kungliga bröllopet knyts också en bröllopssignatur till Kronprinsessparets monogram och utgör därmed en samlande symbol för bröllopet.

Den visuella profilen ägs och får endast användas av Kungl. Hovstaterna. Information om möjlighet att använda profilen kommer att lämnas under våren.

I bifogade pdf visas både originalmönstret, mönstret, färgerna och bröllopssymbolen.

Mönster för visuell profil Pdf, 375.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Färger visuell profil Pdf, 13.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Bröllopssymbolen Pdf, 427.5 kB, öppnas i nytt fönster.