Statsbesök till Brasilien

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia avlägger statsbesök i Brasilien den 23 - 26 mars 2010 på inbjudan av president Luiz Inácio Lula da Silva.

Den svenska regeringen representeras av socialminister Göran Hägglund. Ordföranden i Svenskt Näringsliv Signhild Arnegård Hansen leder en svensk näringslivsdelegation till Brasilien i anslutning till statsbesöket.

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering för att kunna bevaka besöket. Sista dag för ansökan om ackreditering är den 11 mars. För ackreditering, vänligen klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Preliminärt program


Programmet inleds i Brasília den 23 mars på eftermiddagen med en formell mottagningsceremoni, möte med näringslivsdelegationen och en informell middag med president Lula da Silva.

På programmet den 24 mars står bland annat besök på Högsta domstolen, kongressen, officiellt möte inklusive lunch med president Lula da Silva samt möte på justitiedepartementet om det brasilianska urfolksprogrammet.

Den 25-26 mars fortsätter statsbesöket i São Paulo och São José dos Campos med bland annat besök i svenska kyrkan, ett seminarium om fördjupat industriellt och teknologiskt samarbete mellan Brasilien och Sverige samt besök på flera företag.

Även ett seminarium om människohandel och sexuell exploatering samt ett möte om barnaga ingår i programmet. Statsbesöket avslutas på eftermiddagen den 26 mars.