Fyrspann à la d'Aumont
Kronprinsessparets paradkalesch är förspänd med ett fyrspann à la d´Aumont, vilket betyder att det inte finns någon kusk på kuskbocken. Istället sitter ryttare på de två vänsterhästarna i fyrspannet. Detta för att så många som möjligt ska kunna se Kronprinsessparet under kortegen.De två ryttarna bär paradlivré bestående av korta d´Aumontjackor med sliverband och ägiljetter, vita ridbyxor, svarta ridstövlar med bruna kragar och vita hansskar. På huvudet bär de en sammetsklädd jockeymössa med sliverfransar och tofsar som ligger runt kullen.
Bak på paradkaleschen sitter två lakejer i lakejuniform. Lakejerna sköter bland annat bromsen.
Ryttare framför och bakom vagnen
Framför vagnen rider två förridare klädda i blå förridarfrackar, bicornehattar med plym, vita ridbyxor, svarta ridstövlar och vita handskar.Bakom vagnen rider hovstallmästaren och stallmästaren i stor paraduniform. Hovstallmästaren bär en enkelknäppt vapenrock med guldbroderier i eklövsmönster på ståndkragen och ärmen - det signalerar amiralsgrad, liksom epåletterna. På huvudet bärs en bicorne med vita plymer och på höger sida en gul kokard och snörmakeri fäst med en knapp. Midjebältet pryds av stora guldtofsar och paradsabel.
Seldon
Hästarnas selar är sliverbeslagna som matchar vagnens silverbeslag. Selarna är nyligen renoverade av sadelmakare knutna till det brittiska hovstallet. Allt läder i seldonen är handsydda och samtliga beslag är återanvända. Selarna är sannolikt från tidigt 1900-tal.Tillverkad kring förra sekelskiftet
Paradkaleschen är tillverkad av L.V. Nylunds vagnfabrik i Stockholm omkring sekelskiftet 1900. Den har använts vid i stort sett samtliga bröllop inom den Kungliga familjen som skett i Stockholm under efterkrigstiden.Mindre utsmyckad med eleganta linjer
Paradkaleschen har en nätt konstruktion och är mindre utsmyckad än många av de vagnar som andra hovstall i Europa har att visa upp. Den är byggd med hög hantverkskonst och är estetiskt tilltalande med sina eleganta båtformade linjer. Paradkaleschen har praktfulla försilvrade lyktor krönta med kungliga kronor och etsade glas.
Användes vid Haga-prinsessornas bröllop
Denna paradkalesch användes vid flera av Haga-prinsessornas bröllop. När nuvarande Kungens föräldrar, Prins Gustaf Adolf och Prinsessan Sibylla anlände till Stockholm i december 1932 efter sitt bröllop, färdades de i denna paradkalesch. Det bistra vädret gjorde att de hade varma kläder och en fäll över benen.