Den officiella bröllopsserien presenteras

Det Kungliga bröllopsåret har börjat. Delar av den visuella profilen för Kronprinsessparets bröllop har redan presenterats. Den visuella profilens delar kommer på olika sätt att prägla arrangemang, kommunikation, miljöer med mera i anslutning till det Kungliga bröllopet.
Det visuella huvudtemat utgörs av ett mönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Kung Oskar I och Drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade den nya inredningen, inklusive mönstret. Det ursprungliga mönstret har renodlats för att ge ett mer stiliserat intryck. Dessutom förstärks den personliga prägeln av den svenska tronföljarkronan. Stjärnan är en variation på Nordstjärnan, som är en välkänd nationalsymbol.

För att ytterligare skapa ett enhetligt uttryck har en färgskala tagits fram som tar fasta på det svenska, det kungliga och den vackra försommartiden. Det vita utgör en etablerad och given symbol för bröllop.

Svensk försommarträdgård kommer att bilda utgångspunkt för blomsterarrangemangen, där det vackraste Sverige har att erbjuda under denna årstid lyfts fram. I samband med det Kungliga bröllopet knyts också en bröllopssignatur till Kronprinsessparets monogram (se tidigare pressmeddelande).

För att förstärka enhetligheten i det nationella firandet har Kungl. Hovstaterna godkänt ett antal svenska företag att ta fram produkter som ingår i den officiella bröllopsserien. Bakom den officiella bröllopsserien finns en tanke att göra gott.

Det finns en lång tradition i Kungafamiljen att engagera sig i verksamheter för barn och unga. En del av intäkten från produktförsäljningen går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse. Detta skapar möjligheter för såväl producenter som konsumenter att aktivt bidra till en god sak. Kronprinsessparet önskar att deras Bröllopsstiftelse ska stödja barn och ungdomar i Sverige.

Stiftelsens syfte tydliggörs på produkterna med texten: "Del av intäkten går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige".

Produkterna som ingår är försedda med den officiella bröllopsseriens sigill. Se bifogade pdf.
Bröllopsseriens sigill svartvit Pdf, 60.6 kB, öppnas i nytt fönster.
Bröllopsseriens sigill guldvit_PMS Pdf, 60.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Bröllopsseriens sigill guldvit_CMYK Pdf, 62 kB, öppnas i nytt fönster.

Följande företag är godkända leverantörer (information om produkterna lämnas av respektive företag):
Arvid Nordquist
Cloetta
Delicato
Ekelund
Frödinge Mejeri
Gustavsbergs Porslinsfabrik
Kiviks Musteri
Mema/GAB
Opto Design
Orrefors
Kosta Boda
Reijmyre Glasbruk
Rörstrand
Skultuna
Svenskt Tenn
Upside
Weibulls
Åhléns

För ytterligare information om Formexmässan där den officiella bröllopsserien presenteras, besök www.formex.se Länk till annan webbplats.