2006-11-23

Blomsterutställning på Drottningholms Slott

"Upp Amaryllis" - en blomsterutställning på Drottningholms Slott
Den 1 december invigs blomsterutställningen "Upp Amaryllis" på Drottningholms Slott. Utställningen visar amaryllisens stora variationsrikedom och skönhet i arrangemang, scenerier och kruka i Drottningholms Slotts unika kulturmiljöer. Utställningen kommer att visa c:a 60 sorter amaryllis från tre världsdelar i fantastiska arrangemang i Slottet.
 
- Amaryllisen är en mycket vacker och lättskött blomma och det finns så många olika sorter som allmänheten inte känner till. Vi är mest vana att se röd eller vit amaryllis till jul, och ibland någon sort som är röd med lite vita streck i, men det finns många fler sorter att upptäcka och visa, säger Paulina Landin som arrangerar utställningen för Drottningholms slottsförvaltning och Blomsterfest.

I samband med utställningen äger också den traditionsenliga julmarknaden rum på Drottningholm, helgen den 9 - 10 december.

- Vi vill erbjuda besökarna något alldeles extra så här i decembermörkret. Att få visa den vackra amaryllisen i exklusiva arrangemang på Drottningholms Slott blir tillsammans med vår julmarknad något som jag ser mycket fram emot, säger slottsfogde Jacob Lagercrantz på Drottningholms slottsförvaltning.

Utställningen arrangeras av Drottningholms slottsförvaltning i samarbete med Blomsterfest. Blomsterfest samarbetar med Gunnar Kaj, Skalleberg Handelsträdgård, Flower Council of Holland, International Flower Bulb Center och Blomsterfrämjandet.

Utställningen "Upp Amaryllis" visas på Drottningholms Slott den 2 - 10 december kl.10.00-16.00.

För mer information om utställningen se länk till

Aktuellt på Drottningholms Slott