Prinsessan Madeleine besökte MinStoraDag

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Prinsessan Madeleine under genomgången hos MinStoraDag. Foto: Kungahuset.se
Måndagen den 12 mars besökte Prinsessan Madeleine organisationen MinStoraDag.
Besöket på MinStoraDag började med att Prinsessan fick en rundtur på kontoret.  Generalsekreterare Richard Fors presenterade både de anställda vid organisationen och vad de arbetar med. Richard Fors berättar om hur organisationen på tio år har växt från 2 anställda till 12 anställda och hur antalet månadsgivare hela tiden ökar.

Därefter fick Prinsessan en beskrivning av vad MinStoraDag arbetar med i dagsläget och vilka frågor som är aktuella. En av organisationens utmaningar är att inte ta för stora resurser i anspråk av de som är vårdgivare, det vill säga sjukhusen, så MinStoraDag arbetar nu även med lokala initiativ, som att hjälpa sjukhus att anställa sjukhusclowner.

Tillsammans med Caroline Ensér, som är marknadschef, berättade Richard Fors om hur insamlingsarbetet fortskrider och hur den ökade kännedomen om det arbete som Min stora dag utför gör att organisationen idag får hjälp av företag på ett helt nytt sätt.

Prinsessan Madeleine har varit beskyddare av MinStoraDag sedan 2001.

Om MinStoraDag


MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDags mål är att ge dessa barn någonting att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade tack vare MinStoraDags verksamhet.

Varje år genomförs ett hundratals Stora Dagar. Dessutom arrangeras minst lika många gruppaktiviteter såsom konsertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att över tusen barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse.

Min stora dag samarbetar med samtliga Universitetssjukhus i landet samt med de flesta barn- och ungdomskliniker. Det är läkarna som identifierar vilka barn som ska få en dröm uppfylld.

Läs mer om MinStoraDag här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.