Prins Carl Philip vid Emerichfondens prisutdelning

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa
Motiv: Prins Carl Philip tillsammans med Emerich Roth, grundare av Emerichfonden, ordförande i Emerichfonden Kerstin Blomberg samt vinnarna av Emerichfondens stipendier. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Måndagen den 26 mars närvarade Prins Carl Philip vid Emerichfondens prisutdelning på Fryshuset i Stockholm.
Programmet inleddes med att Botkyrka musikklasser sjöng "Vi är blommor" och därefter talade bland andra Emerichfondens grundare Emerich Roth, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, Emerichfondens ordförande Kerstin Blomberg samt Michelle Rönntoft, elev vid Fryshuset.

Prinsen delade ut diplom till pristagarna av uppsatspriset, skolornas fredspris, årets eldsjäl samt 27Januaripriset.

I sitt tal sade Prinsen att "det är med glädje jag har noterat att så många skolor, lärare och elever är engagerade i kampen mot mobbning, våld och främlingsfientlighet i Sverige. Det inger hopp för framtiden.  

Vi får inte glömma att det är de som är unga idag, som skall forma morgondagen och även uppfostra nästa generation.

Jag tycker att det har varit intressant att få en inblick i det goda arbete som görs i många skolor. Ett arbete som tyvärr sällan uppmärksammas i media.

Vi kan ta lärdom av hur mycket en enskild person, som Emerich, kan påverka dagens samhälle och stötta och vara en förebild för ungdomar. Därför känns det bra att få vara här idag tillsammans med er och få möjlighet att lära mig mer om detta arbete.

Jag hoppas att Emerichfonden kan fortsätta att inspirera ungdomar till goda gärningar i våra skolor och i vårt samhälle.

Avslutningsvis önskar jag er alla mycket framgång i ert fortsatta arbete för en bättre och mer medmänsklig värld."

Amy Diamond samt syskonen Tove och Rasmus Holmquist uppträdde med sång och dans. Rapparen Behrang Miri avslutade prisutdelningen.

Om Emerichfonden


Emerichfonden bildades 1994 på initiativ av Emerich Roth. Fonden arbetar ideellt och dess syfte är att genom årliga pristävlingar uppmuntra ungdomar i grundskolan och gymnasiet till aktiviteter som motverkar våld och främlingsfientlighet samt bädda för en trivsam och medmänsklig skolmiljö.

Läs mer om Emerichfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.