Ulriksdals slott säsongsöppet – egen rundvandring, guidade visningar och fri entré för barn

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Ulriksdal är ett utflyktsmål i Kungliga Nationalstadsparken och här finns många sevärdheter. Foto: Dick Norberg.
Ulriksdals slott kan man kalla Sveriges modernaste 1600-tals slott. Här ses rum med inredningar från 1800-talets barockpastischer intill rum med 1920-talets mer funktionella inredning.

Här vandrar du genom rum och salar som tar dig på en resa i kunglig inredningshistoria. Till höjdpunkterna hör vardagsrummet som inreddes av Carl Malmsten på 1920-talet åt kronprinsparet Gustaf (VI) Adolf och Louise.

Slottet är öppen för egenr rundvandring under sommarmånaderna. Stängt midsommarafton. Året om kan vi ta emot gruppbesök. Läs mer om gruppbesök

Orangerimuseet med skulptur och keramikutställning

I Ulriksdals slottspark finns orangeriet med Nationalmuseums samling av svensk skulptur. I sommar ställer keramiker Per Hammarström ut sina sköra och färggranna verk bland museets vita skulptur. 

Drottning Kristinas kröningsvagn

Drottning Kristinas kröningsekipage utgick från Ulriksdal, och idag kan du se kröningsvagnen i stallbyggnaden på Ulriksdal.

Försäljning från Slottsboden

Slottsboden är butiken med unika produkter framtagna med inspiration från de kungliga samlingarna. På Ulriksdal finns ett urval produkter till försäljning, bland annat med anknytning till Ulriksdal. Försäljning i slottets entré samt i Orangerimuseet.

Slottsparken med kafé

Ulriksdals slottspark visar liksom slottet spår efter olika stilideal. Här finns både barockens strikta ideal med alléer och symmetri, och den engelska romantiska stilen med promenadvägar genom otuktad natur. Med läget vid Edsvikens strand och Igelbäcken som porlar genom parken, bjuder parken på natursköna promenader och många platser för medhavd picknick. I parken finns även ett kafé med bakverk, glass och lättare luncher. På promenadavstånd finns dessutom två handelsträdgårdar med servering.  

Slottsutflykt med buss och båt

I sommar är det premiär för bryggstopp vid Ulriksdals slottsbrygga. Utlykten går via transferbuss från innerstan, till Hagaparken för båtutflykt på Brunnsviken och till Ulriksdals slott, sedan transferbuss frå Ulriksdal till innerstan. Läs mer och boka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dramatiserade visningar i höst

Missa inte tillfället att uppleva Ulriksdal på ett annorlunda sätt! Under ett par helger i september är det dramatiserade visningar inne i slottet.

Besök Ulriksdal

  Tried to load aspect MetadataBean for non-existing object 4.1a3366210de661ad20800037217.1
Tried to load aspect MetadataBean for non-existing object 4.1a3366210de661ad20800037217.1