Prins Daniel vid Samhalls Visa vägen-gala

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Prins Daniel tillsammans med Richard Miles, produktions/platschef, och Pierre Häll, produktionsledare, från AQ Segerström & Svensson AB som blev "Årets arbetsgivare" och Pär Larshans, hållbarhetschef på Max Hamburgerrestauranger, som fick priset ”Årets eldsjäl”. Foto: David Sica/Stellapictures
Onsdagen den 20 november deltog Prins Daniel i Samhalls gala Visa vägen, som hölls på Rival i Stockholm.
För sjätte året i rad delar Samhall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ut Visa vägen-priset till den arbetsgivare och den eldsjäl som gjort mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.
Prinsen tillsammans med Daniel Hertil, Ulla Dalakas, Niklas Karlsson, Margareta Vikingasköld och Anette Holmgren. De har tidigare varit anställda på Samhall och har sedan tagit steget ut till andra arbetsgivare. Under galan delade de med sig av sina livsberättelser. Foto: Samhall

Prinsen tillsammans med Daniel Hertil, Ulla Dalakas, Niklas Karlsson, Margareta Vikingasköld och Anette Holmgren. De har tidigare varit anställda på Samhall och har sedan tagit steget ut till andra arbetsgivare. Under galan delade de med sig av sina livsberättelser. Foto: Samhall

Vid galan på Rival delade Prins Daniel ut pris till Årets eldsjäl som i år gick till Pär Larshans, Max Hamburgerrestauranger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ur juryns motivering: "Som hållbarhetschef hos Max Hamburgerrestauranger har Pär Larshans gjort fantastiska insatser för att öka mångfalden i arbetslivet och visa på vägar till arbetslivet för personer med funktionsnedsättning."

Därefter delade Prinsen ut pris till AQ Sagerström & Svensson AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som blev Årets arbetsgivare. Ur juryns motivering: "Företaget har som en väl etablerad strategi att minst hälften av de bemanningsuppdrag som företaget lägger ut ska erbjudas personer med funktionsnedsättning."

Stockholms Stadsmission fick ett hedersomnämnande för sitt initiativ Blixtjobb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Blixtjobb erbjuder arbete till människor som befinner sig i en mycket utsatt situation präglad av missbruk och hemlöshet.

Under galan höll Prins Daniel tal och sa bland annat:
"Ni som är här idag och särskilt våra pristagare visar att man kan länka samman människor med särskilda förutsättningar in i den mosaik av mångfald som vårt arbetsliv är och bör vara. Ni inspirerar mig och många andra."

Läs talet i sin helhet här.

Tidigare vinnare av Visa vägen-priset


2012
Arbetsgivare: AB Sternhammar i Örebro.
Eldsjäl: Mikael Tänndal, Fredells Byggvaruhus i Nacka.
2011
Arbetsgivare: SweProd AB i Visby.
Eldsjäl: Henrik Lindstedt, Panduro Hobby i Malmö.
2010
Arbetsgivare: LK Armatur AB.
Eldsjäl: Carin Götblad, Länspolismästare.
2009
Arbetsgivare: Max Hamburgerrestauranger AB.
Eldsjäl: Pär Johansson, Glada Hudik-teatern i Hudiksvall.
2008
Arbetsgivare: Bröderna Johansson sängfabrik Smålandsstenar.
Eldsjäl: Liselotte Ohlsson, arbetskonsulent vid stiftelsen Activa