Kungen på scoutresa i Japan

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kungen bytte namnkort med scouter från Kyoto vid lördagens besök i deras lägerby. Foto: Thomas Frostberg/Scouterna
Onsdagen den 27 november till och med lördagen den 30 november deltog Kungen i en scoutresa tillsammans med Baden-Powell Fellowship i Kyoto, Japan.
Under dagarna i Japan kommer Kungen bland annat att uppmärksamma de samhällsinsatser som japanska scouter gjort i räddningsarbetet och återuppbyggnaden efter jordbävningen och tsunamin som drabbade landet 2011. Kungen fick även information kring de insatser som scouterna just nu gör i Filippinerna.

Kungen anlände under onsdagen till Kyoto för det 66:e mötet med The Baden-Powell fellowship, en sammanslutning av personer från alla delar av världen som valt att stötta scoutrörelsen internationellt.

Baden-Powell fellowship består av drygt 2.000 personer som donerat pengar till scoutrörelsen genom World Scout Foundation, där Kungen är hedersordförande. De insamlade pengarna går till att utveckla scoutrörelsen i olika delar av världen.