Prins Carl Philips Racing Pokal 2016

Lördagen den 6 och söndagen den 7 augusti var Prins Carl Philip i Lidköping för att ta del av kartingtävlingarna i Lidköping Open och för att dela ut Prins Carl Philips Racing Pokal.

Under lördagen följde Prinsen tävlingarna som hölls på Lidköpings Motorstadion och deltog även i tävlingsklassen DD2.

På söndagen avgjordes Prins Carl Philips Racing Pokal 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En tävling vars syfte är att hjälpa unga kartingtalanger i racingkarriären. Förutom ett eftertraktat förstapris får även tvåorna och treorna i respektive klass ta del av priser i form av testkörning av racerbilar, träningsläger och licenskurser.

Priset instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip.

Prinsen gratulerar Jesper Sjöberg som vann klassen Rotax Max, till höger syns Rasmus Fridell som kom 3:a i samma klass. Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Årets vinnare var Alfred Nilsson från KAK som segrade i KF Junior, Joel Johansson från SMK Örebro vann i KZ2 och Jesper Sjöberg från SMK Västerås tog hem segern i Rotax Max. Årets wildcard gick till Theo Wernersson från Lidköpings KK efter seger i klassen J60.

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Kungliga Automobil Klubben (KAK),länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterScandinavian Touring Car Championship (STCC)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Svenska Bilsportförbundet (SBF)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Prinsen med Lidköpings kartingklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som värd och samarbetspartner.

Prinsen deltog i tälingarna under lördagen. Foto: Amanda Johnsson