Prins Carl Philip besökte White

Onsdagen den 8 juni besökte Prins Carl Philip arkitektföretaget White i Stockholm tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Prins Carl Philip kommer tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademienlänk till annan webbplats genomföra en rad företagsbesök med särskilt fokus på företagens kreativa arbete. Besöket hos White är det andra i serien, det första ägde rum på Ericsson i Kista.

Monica von Schmalensee, vd, och Ulla Bergström, kontorschef Stockholm, hälsade Prinsen välkommen och berättade om Whites verksamhet samt internationella satsning.

Därefter fördes samtal om arkitektur och design med människan i fokus. Ett av Whites större projekt inom stadsbyggnad - flytten av Kirunas stadskärna - diskuterades. Vidare samtalade man kring bostadsutveckling och hur White ser på utmaningar och möjligheter inom bostadsmarknaden i Stockholm samt deras arbete med restaureringar.

Dagen avslutades med ett studiebesök i Söderstaden där Prinsen fick information om hur man konstruerar och driver multiarenor i världsklass så som Tele2 Arena och Ericsson Globe. 

Om White

Whitelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av Skandinaviens ledande arkitektföretag och det tredje största i Europa. White har över 800 medarbetare på 14 kontor i Sverige, Danmark, Norge och England.

White grundades 1951 och ägs av medarbetarna.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

IVA bildades 1919länk till annan webbplats, är Sveriges näst yngsta akademi och har "... till uppgift att till nytta för samhället främja tekniska och ekonomiska vetenskaper och näringslivets utveckling".

IVA har 1 300 valda svenska och utländska ledamöter. De är beslutsfattare, specialister och forskare från näringsliv, akademi och förvaltning. Kungen är IVAs högste beskyddare och deltar aktivt i IVAs verksamhet.