Kungaparet och Prinsessan Sofia vid Unga Musik på Slottet

Onsdagen den 20 januari tog Kungaparet och Prinsessan Sofia del av festivalen Unga Musik på Slottet.

Förmiddagens föreställning i Rikssalen inleddes av Adolf Fredriks musikklasser som framförde körstycken och därefter visades dansföreställningen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterMusiken som försvannlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i regi av Victoria Power och med koreografi av Bétina Marcolin.

Ur dansföreställningen ”Musiken som försvann”. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen lyssnade Kungaparet och Prinsessan Sofia till en konsert med bandet Nonsens från Kungliga Musikhögskolan och därefter följde en konsert med elever från Fryshuset.

Unga Musik på Slottet pågår 18-23 januari.

Under konserten med elever från Kungliga Musikhögskolan. Foto: Kungahuset.se

Musik på Slottet

Varje år presenteras en konsertserie, med etablerade solister och unga stjärnor, i slottets unika salar. Konsertserien pågår en månad. Konserterna äger främst rum i Rikssalen på Kungliga slottet.

Sedan en tid har Musik på Slottet startat en ny tradition – Unga Musik på Slottet – en veckolång festival i januari, där unga musiker spelar för en ung publik. Festivalen startade 2009 på initiativ av Kungen.

Musik på Slottet startade då Kung Gustav VI Adolf 1970 bjöd in violinisten och kapellmästaren Mats Liljefors att ge konserter på Kungliga slottet. Det blev snart en stor framgång och Musik på Slottet hade kommit för att stanna.

Musik på Slottets konstnärliga ledare är Anna Eklund-Tarantino.

Läs mer om Musik på Slottet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster