Kronprinsessparet i Göteborg

Torsdagen den 10 september var Kronprinsessparet i Göteborg för att besöka Astra Zeneca och Fryshuset samt Star for Life och Kodcentrum, två verksamheter som stöds av Kronprinsessparets stiftelse.

Kronprinsessan och Prins Daniels dag inleddes på Öjersjö Brunns skola i Partille. De har sedan 2014 arbetat med Star for Lifes svenska skolprogram.

Star for Life har utvecklat en metod för att ge elever mental träning för att stärka sin självkänsla, formulera egna visioner och drömmar för att sedan konstruktivt kunna aktivera sina drivkrafter. Kronprinsessparets siftelse stödjer Star for Life. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elever i Öjersjö Brunns skola klass 8A i samtal med Prinsen. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Därefter var Kronprinsessparet på Fryshuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Kviberg i östra Göteborg för ett lunchsamtal kring Göteborgs arbete med integrationsfrågor.

Eftermiddagen inleddes hos Astra Zeneca Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vd Jan-Olof Jacke hälsade välkommen. Kronprinsessparet fick veta mer om företagets verksamhet och investeringar i Sverige. Astra Zeneca är ett globalt, innovationsdrivet läkemedelsföretag med fokus på forskning. Företaget är verksamt i över 100 länder. I Sverige har de anläggningar i Södertälje och i Mölndal.

I Mölndal har Astra Zeneca investerat cirka 1 miljard kronor i anläggningar sedan 2010. Kronprinsessan, Prins Daniel, vd Jan-Olof Jacke, landshövding Lars Bäckström och Ann-Christin Bäckström. Foto: Adam Ihse/TT

Dagen avslutades på Kålltorpsskolan och Kodcentrums kodstuga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Emelie Dahlström, generalsekreterare för Kodcentrum tog emot.

Kronprinsessan och Prins Daniel tillsammans med unga programmerare och volontärer på Kodcentrums kodstuga. Foto: Kronprinsessparets stiftelse

Kodcentrum är en ideell förening som introducerar barn och unga till programmering. Genom ett nätverk av kodstugor får barn mellan 9 och 13 år prova på att skapa med kod, handledda av volontärer som själva är erfarna programmerare, yrkesverksamma eller studerande på högskola. Kronprinsessparets stiftelse stödjer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Kodcentrum. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.