Kronprinsessparet besökte Stockholms stadsmission

Stockholm stadsmission får in närmare 30 ton textilier varje vecka.

Stockholm stadsmission får in närmare 30 ton textilier varje vecka. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Torsdagen den 6 februari besökte Kronprinsessparet Stockholms stadsmission och dess verksamhet med arbetsträning för personer som vill närma sig arbetsmarknaden.

Stockholms stadsmission driver flera verksamheter som socialt företag med målet att få människor i arbete. Under 2019 arbetstränade 667 personer inom Stockholms stadsmission.

Under besöket på centrallagret i Sätra fick Kronprinsessparet möta flera personer som arbetstränar med att sortera inkommande gåvor som ska vidare på försäljning i second hand-butiker.

Gåvor som kommer in till centrallagret sorteras och skickas sedan efter behov ut till sociala verksamheter, säljs i second hand och en mindre del designas om och sys om.

Gåvor som kommer in till centrallagret sorteras och skickas sedan efter behov ut till sociala verksamheter, säljs i second hand och en mindre del designas om och sys om. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Matmissionen

Besöket avslutades i matbutiken Matmissionen där personer med låg inkomst får möjlighet att köpa mat till billiga priser samtidig som man hjälper till att minska matsvinnet i samhället. Butiken erbjuder dessutom möjlighet för personer att arbetsträna.

Kronprinsessparet besöker Matmissionen i Hägersten.

Kronprinsessparet besöker Matmissionen i Hägersten. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Kronprinsessparet fick dessutom en presentation av Stadsmissionens strategiplan för 2019-2022.

Kronprinsessan är beskyddare av Stockholms stadsmission sedan 2010.

Läs mer om Stockholms stadsmissionlänk till annan webbplats