Kronprinsessan vid middag om matsvinn

Måndagen den 7 maj deltog Kronprinsessan vid en middag om matsvinn på pop-up-restaurangen ReTaste i Stockholm.

Vid middagen, som arrangerades av kocken Paul Svensson, deltog bland andra konsumentminister Per Bolund samt representanter från Coop, Axfood, Electrolux, programledare Lotta Lundgren samt manusförfattare och regissören Måns Herngren.

Under middagen diskuterades hur alla kan verka för att minska matsvinnet. Cirka en halv miljon ton ätbar mat och dryck slängs och hälls ut i svenska hushåll varje år. Det är ca 50kg mat och dryck per person som kastas i onödan.

Kronprinsessan tillsammans med konsumentminister Per Bolund och kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kronprinsessan tillsammans med konsumentminister Per Bolund och kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat. Foto: Henrik Montgomery/TT

pop-up-restaurange ReTastelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer kocken Paul Svenssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, under två kvällar i veckan i sex månader, servera en middag på råvaror som annars hade slängts.

Läs mer om Livsmedelsverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Naturvårdsverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Jordbruksverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbete kring att minska matsvinnet i Sverige. 

  Tried to load aspect MetadataBean for non-existing object 4.1a3366210de661ad20800037217.1
Tried to load aspect MetadataBean for non-existing object 4.1a3366210de661ad20800037217.1