Kronprinsessan i möte med International Paralympic Committées honorary board

Onsdagen den 25 oktober deltog Kronprinsessan i ett möte med International Paralympic Committées honorary board. Hedersledamöterna träffas vartannat år och Kronprinsessan stod värd för årets sammankomst som hölls på Kungliga slottet.

De hedersledamöter av Internationella paralympiska kommittén (IPC) som samlades på Kungliga slottet var Kronprinsessan, Prinsessan Margriet av Nederländerna, Hassan Ali Bin Ali, Paralympisk ambassadör från Qatar, och operasångerska Maria Guleghina. I mötet deltog även representanter för IPC: ordförande Andrew Parsons, vd Xavier Gonzalez, Craig Spence, Stephanie Keller, Kim Liu och organisationens tidigare ordförande Philip Craven.

Under mötet på Kungliga slottet. Foto: Kungahuset.se

Under mötet informerades ledamöterna om de senaste årens utveckling av IPC och kommitténs aktiviteter under, och visioner för, Paralympics diskuterades.

Paralympiska vinterspelen 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster går av stapeln den 9–18 mars i Pyeongchang i Sydkorea, och blir det tolfte paralympiska vinterspelen.

IPCs hedersledamöterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hjälper organisationen att öka synligheten och hålla frågan om idrott för personer med funktionsvariationer på agendan.

På kvällen höll Kronprinsessparet en middag på Haga slott. Inbjudna gäster var förutom mötesdeltagarna även svenska paralympier, social- och idrottsminister Annika Strandhäll och representanter för svenska Parasportförbundet.