Kronprinsessparet höll telefonmöten med kulturrepresentanter

Kronprinsessparet i samtal med kulturrepresentanter.

Kronprinsessparet i samtal med kulturrepresentanter. Foto: Fredrik Wennerlund/Stella Pictures

Fredagen den 17 april höll Kronprinsessan och Prins Daniel telefonmöten med representanter från kulturbranschen för att få information om hur covid-19-pandemin påverkar sektorn.

Under de senaste veckorna har Kronprinsessan och Prins Daniel kontaktat olika näringar i Sverige för att få information om hur covid-19-pandemin slår mot just dem.

I fredags samtalade Kronprinsessparet med representanter för Kulturrådet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Författarförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Teaterförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt Musikerförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som berättade om hur pandemin negativt påverkar kultursektorn i Sverige, med ett stort antal inställda framträdanden, föreställningar och konserter.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.