Prins Daniel vid invigningen av Ugglebo Arena

Torsdagen den 25 januari var Prins Daniel i Ockelbo för att delta i invigningen av Ockelbos nya kombihall Ugglebo Arena. Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar var också på plats.

I en fullsatt arena hölls invigningsceremonin där Ockelbos ungdomslag och Prins Daniel tillsammans med bland annat representanter för Svenska hockeyförbundet, Gästriklands hockeyförbund och Ockelbo kommun deltog.

Därefter var det dags för den första hockeymatchen i hallen. Matchen stod mellan Team Generation Pep och division 3-laget Ockelbo HC.

Prins Daniel, som spelade ishockey när han växte upp i Ockelbo, ingick i laget Team Generation Pep, tillsammans med hockeyprofilerna Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin, Markus Näslund, Maria Rooth, Andreas Dackell, Patrik Juhlin, Mattias Norström, Emelie Berggren, Mattias Ölund, Andreas Johansson och Mikael Tellqvist. Ockelbos egen Jörgen Nyström var också med på isen, en av Ockelbos bästa hockeyspelare genom tiderna.

Matchen slutade 8-6 till Team Generation Pep inför cirka 1 200 åskådare.

Ockelbos ungdomslag och Team Generation Pep under invigningen av arenan. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ugglebo Arena

Kombihallen byggs för bland annat ishockey, inlines, inlineshockey och bågskytte. Anläggningen är anpassad för att kunna användas av personer med funktionsnedsättning.