Prins Daniel i Helsingfors

Onsdagen den 29 och torsdagen den 30 november är Prins Daniel i Helsingfors tillsammans med en delegation bestående av entreprenörer och företagsledare, kopplade till Prins Daniels Fellowship och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Finskt entreprenörskap och innovation är temat för besöket.

På programmet står besök hos företag och innovativa miljöer, såsom Supercell, Marimekko och Aalto-universitetet.

Under torsdagen besöker delegationen också Slush 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett av världens största events för startups. Bland andra medverkar Al Gore som talare.

På Svenska ambassaden i Helsingfors under onsdagsförmiddagen. Prinsen och delegationen fick en presentation av det politiska och ekonomiska läget i Finland samt förutsättningarna för entreprenörskap. Foto: Svenska ambassaden

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). länk till annan webbplatsProjektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship. länk till annan webbplats

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)länk till annan webbplats, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.