Prins Carl Philips Racing Pokal 2017

Lördagen den 5 och söndagen den 6 augusti var Prins Carl Philip i Lidköping för att ta del av kartingtävlingarna i Lidköping Open och för att dela ut Prins Carl Philips Racing Pokal.

Under lördagen följde Prinsen tävlingarna som hölls på Lidköpings Motorstadion och deltog även i tävlingsklassen DD2.

Under lördagen vann Prins Carl Philip tävlingsklassen DD2. Foto: Urban Larsson/Lidköpingsextra

På söndagen avgjordes Prins Carl Philips Racing Pokal 2017.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En tävling vars syfte är att hjälpa unga kartingtalanger i racingkarriären. Förutom ett eftertraktat förstapris får även tvåorna och treorna i respektive klass ta del av priser i form av testkörning av racerbilar, träningsläger och licenskurser.

Priset instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip.

Årets vinnare var Oscar Klingström, Linköpings MS, som segrade i Micro, Rasmus Fridell, Järfälla MK, vinnare i Rotax Max Senior, Samuel Peana, KAK Motorsport, som vann klassen KZ2 och Gabriel Nord från Jönköpings kartingklubb, som vann Rotax Max Junior.

Gokarttävlingarna ägde rum på Lidköpings Motorstadion. Foto: Urban Larsson/Lidköpingsextra

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Kungliga Automobil Klubben (KAK),länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterScandinavian Touring Car Championship (STCC)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Svenska Bilsportförbundet (SBF)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Prinsen med Lidköpings kartingklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som värd och samarbetspartner.