Kronprinsessan i Leipzig

Torsdagen den 23 november besökte Kronprinsessan Leipzig för att uppmärksamma svenska företag och deras arbete i Tyskland.

Dagen i Leipzig inleddes med seminariet Accelerated Industrial Innovation With Digital Startups, som arrangerades av Svenska Handelskammaren, Business Sweden och Sveriges ambassad.

Därefter besökte Kronprinsessan Helmholtz-Zentrum für Umweltforschunglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att fördjupa sig i deras arbete med förvaltning av vattenresurser och med FN:s globala mål. Kronprinsessan är ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål.

Vid en middag under torsdagskvällen delade Kronprinsessan ut priser till tre svenska företag verksamma i Tyskland. Svenska Företagsprisetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster delas sedan 2003 ut i Tyskland ut av Svenska Handelskammaren, Business Sweden och Sveriges ambassad. Priset delas ut i tre kategorier; årets stora företag gick till Elanders, Kinnarps utsågs till årets mellanstora företag och Tacton Systems fick pris som årets newcomer på den tyska marknaden.

Kronprinsessan har sedan 2015 varit beskyddare för Svenska Handelskammaren i Tysklandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.