Prins Carl Philip vid Årets Kock

Torsdagen den 11 februari deltog Prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets Kock och delade sedan ut pris till vinnaren Jimmi Eriksson.

De åtta kockarna hade fem timmar på sig att laga två tävlingsrätter som presenterades för juryn. Till första uppgiften hade de tävlande fått veta i förväg vilken råvara de skulle använda; odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Den andra huvudråvaran var svensk rådjurssadel. Prinsen deltog i hedersjuryn.

Prinsen höll tal vid prisutdelningen och sa: ”Jag är verkligen imponerad av alla tävlande. Av er kunskap och kreativitet. Av ert hårda arbete. Och av den genuina matglädje som ni förmedlar. Det är timmar och åter timmar av träning.”

Därefter delade Prinsen ut Gastronomiska Akademiens medalj i guld till Jimmi Eriksson från restaurang Lilla Ego i Stockholm. Silvermedaljen gick till Johan Backeus på matlagningsstudion Aveqia i Stockholm. På tredje plats kom David Lundqvist, Gute Grill och Bar i Stockholm.

Årets Kocklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Under juryarbetet. Finalen i Årets Kock 2016 ägde rum på Annexet, Globen, i Stockholm. Foto: Pelle T Nilsson/IBL