Kronprinsessan vid World Water Week 2016

Torsdagen den 1 september öppningstalade Kronprinsessan vid högnivåmötet Building a Resilient Future through Water. Mötet ingår i World Water Week som i år har temat Vatten för hållbar tillväxt. Kronprinsessan är FN-ambassadör för de globala utvecklingsmålen.

Ämnet för mötet var strategier, med fokus på vatten, för att lyckas med de uppsatta klimatmål som världens länder har åtagit sig och som från och med den 1 januari i år fram till år 2030 ska leda världen mot en hållbar och rättvis framtid.

Kronprinsessan öppnade mötet med ett tal om det brådskande arbete som ligger framför oss med att nå klimatmålen.

Läs Kronprinsessans tal. (På engelska)

Bland förmiddagens talare fanns även FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson, Frankrikes miljöminister Ségolène Royal (via videolänk), Marockos miljöminister Hakima El Haite och Manuel Pulgar Vidal, som var ordförande för COP20 i Peru.

Kronprinsessan  ambassadör för FN:s globala mållänk till annan webbplats

Kronprinsessan är medlem av Sustainable Development Goals (SDG) Advocacy Grouplänk till annan webbplats. Gruppens uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Läs mer om de globala målen och Agenda 2030 på regeringens hemsidalänk till annan webbplats samt hos FNlänk till annan webbplats .

World Water Week 2016

Den 28 augusti – 2 september möts experter, beslutsfattare och innovatörer från hela världen i Stockholm för att diskutera vattenfrågor under World Water Week, en global vattenkonferens som arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Årets tema är Vatten för hållbar tillväxt (Water for Sustainable Growth) och veckan kommer att avhandla ämnen som Agenda 2030, jämställdhetsfrågor, klimatförändringar, konfliktlösning och vattenförvaltning.